In de media

Counseling Today

In het Amerikaanse blad ‘Counseling Today’ is een 6 pagina lang artikel over Hoogsensitiviteit gepubliceerd.

Lindsey Phillips belicht in het artikel verschillende aspecten van hoogsensitiviteit en maakt gebruik van de ervaringen van deskundigen op dit gebied, waaronder de Nederlandse Esther Bergsma.

Het volledige artikel is hier gratis te lezen.

Podcast Unapologetically Sensitive

Patricia Young is Life Coach voor HSP uit Californië heeft een Podcast waarmee ze verschillende kanten van Hoogsensitiviteit belicht.

In de zomer van 2019 was Esther Bergsma te gast.

Patricia en Esther spraken over het hoogsensitieve brein en hoe de werking daarvan dagelijkse problemen van hoogsensitieve mensen kan verklaren. Patricia vroeg vooral naar de wetenschappelijke inzichten op dit gebied. Het onderzoek dat Esther Bergsma gebruikt heeft voor haar boek “Het Hoogsensitieve Brein”, is nog maar mondjesmaat verspreid (ook in Amerika).

De uitzending is gratis te beluisteren.

Het gaat om episode 35. De andere episodes zijn ook zeker het beluisteren waard.

Women’s Health

Het online magazine Women’s Health plaatste op 11 september een artikel over “Het Hoogsensitieve Brein”.

In het artikel ligt de nadruk op de positieve kanten van de eigenschap. Esther Bergsma komt aan het woord over de kwaliteiten die zij met haar boek wilde benadrukken.

Zes van de tien in het boek gepresenteerde talenten worden benoemd.

Het hele artikel is hier te lezen.

Het boek “Het hoogsensitieve brein” is hier te bestellen.

Cosmopolitan: prikkels

In de Cosmopolitan van september 2019 staat een artikel over hoogsensitiviteit.

Esther Bergsma is geïnterviewd voor dit artikel over de werking van het hoogsensitieve brein. Uit de verschillen van de hersenen van hoogsensitieve mensen ten opzichte van niet-hoogsensitieve mensen, is bijvoorbeeld aan te tonen dat hoogsensitiviteit veel meer is dan gevoeligheid voor prikkels.

Hoogsensitiviteit is vooral een eigenschap waarbij informatie veel diepgaander wordt verwerkt. Er worden veel meer hersengebieden geactiveerd bij eenzelfde taken.

Daarnaast is er in het artikel aandacht voor HSP die snel onderprikkeld raken, de zogenoemde High Sensation Seekers (HSS). Een HSP/HSS heeft zowel nieuwe uitdagingen als rust nodig. Een combinatie die in het dagelijks leven behoorlijk lastig kan zijn.

Voor meer informatie en tips verwijst het artikel onder andere naar de website www.hoogsensitief.nl van Esther Bergsma.

7 Days over HSP Brein

De weekkrant voor jongeren, 7 Days, plaatste op 12 juli een artikel over Hoogsensitiviteit.

Ze interviewden daarvoor Esther Bergsma over het hoogsensitieve brein. In het artikel is aandacht voor de werking van de hersenen van HSP en welke na- maar voor ook voordelen dat oplevert.

Xandra en Harm (beiden 17 jaar) vertellen over hun persoonlijke ervaringen met hoogsensitiviteit. Ze gaan zich de komende tijd voor hun schoolproject (de meesterproef) verdiepen in Hoogsensitiviteit onder begeleiding van Hoogsensitief.NL.

Het artikel van Janine de Wit voor 7 days is een mooie introductie in de eigenschap voor jongeren.

Radio 1: interview

Jurgen van den Berg, presentator van de Radio 1 ochtendshow, interviewde auteur Esther Bergsma over haar nieuwe boek.

Op maandag 10 juni om 9.15 uur vond dit gesprek plaats in de studio van Radio 1. Van den Berg vroeg naar de werking van het hoogsensitieve brein, de kwaliteiten van hoogsensitieve mensen, maar ook naar de scepsis die er rond dit onderwerp is.

De uitzending is terug te luisteren via:

https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/504135-wat-is-een-hoogsensitief-brein

Jurgen van den Berg in gesprek met Esther Bergsma over “Het Hoogsensitieve Brein”.

RTV Drenthe: HSP op het werk

Aandacht voor het verschijnen van het nieuwe boek van Esther Bergsma en voor het percentage HSP dat burn-out raakt volgens onderzoek van Bergsma. RTV Drenthe heeft een mooi dubbelinterview hierover gemaakt.

Het gesprek met Esther Bergsma lees je hier:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/148385/Asser-onderzoeker-gevoelig-type-krijgt-veel-vaker-burnout

Het tweede interview is met een HSP die vertelt over haar ervaringen op het werk. Debby Engbers kampt al voor de vijfde keer met een burn-out. Ze ervaart haar Hoogsensitiviteit als een vloek én een zegen:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/148442/Overspannen-Rodenaar-vindt-hoogsensitiviteit-een-vloek-en-een-zegen-tegelijk

Het volledige item is hier te bekijken:

https://www.rtvdrenthe.nl/media/62087/Een-op-de-vijf-mensen-is-hoogsensitief

Prachtige recensies

“Het Hoogsensitieve Brein” is bedoeld voor een ieder die de verschillen tussen hoogsensitieve en niet-hoogsensitieve mensen beter wil begrijpen.

Deze HSP professionals hebben het boek al gelezen en zijn enthousiast:

“….. een fascinerend handboek over het functioneren van het hoogsensitieve brein.” zegt bijvoorbeeld prof. Dr. Judith Homberg, Professor Translational Neuroscience aan het Donders Instituut voor Brain, Cognition and Behaviour.

Karina Zegers de Beijl, auteur, certified HSP Consultant noemt het boek “een ware pageturner. Je wil aan het einde van elke paraaf gretig door naar de volgende“.

Een “must-read” volgens Esther Kaastra, Sannie Alblas – Smit en Jennifer Hanenberg Elders.
Met haar persoonlijke verhaal over het gebrek aan (h)erkenning van haar hoogsensitiviteit door de buitenwereld weet Esther je als lezer vanaf de eerste pagina te boeien” voegt Sabiene Seip toe.

“Waarom is dit boek niet eerder geschreven?“, vraagt Margé Spruit zich af.

Saskia Klaaysen schrijft: “Esther Bergsma biedt met haar boek op toegankelijke en genuanceerde wijze een overzicht van de beschikbare wetenschappelijke kennis over het HSP-brein. Dat maakt me erg blij. Ik hoop dat dit boek een veel grotere maatschappelijke bewustwording en acceptatie van hoogsensitiviteit teweeg brengt.

Dat is inderdaad wat de auteur van “Het Hoogsensitieve Brein” wil bereiken: herkennen en erkennen van hoogsensitief talent, zodat zowel HSP zelf als de maatschappij kunnen floreren. Lees hier de volledige recensies.

Ook enthousiast? Deel je ervaring hieronder, of schrijf een reactie op het boek bij bol.com.

Voorintekenactie

Vanaf nu is het boek “Het Hoogsensitieve Brein” te bestellen. Het boek is leverbaar op 11 juni 2019, maar tot 1 juni kun je hem tegen voorintekenprijs reserveren. In plaats van €24,95 betaal je €19,99.

“Het Hoogsensitieve Brein” maakt inzichtelijk hoe hoogsensitieve mensen informatie verwerken. Zij merken meer op, verwerken diepgaander en reageren intenser. Dit is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Met herkenbare voorbeelden en inzichtelijke illustraties leren professionals en hooggevoeligen zelf de eigenschap beter begrijpen.

Auteur Esther Bergsma wil met dit boek (wetenschappelijke) kennis over Hoogsensitiviteit delen (die veel omvattender is dan menigeen weet) en vooral herkenning en erkenning van hoogsensitieve talenten vergroten.

Lees meer over het boek (en bekijk de eerste pagina’s), de auteur, de reacties van professionals of bestel het boek nu direct met korting.