RTV Drenthe: HSP op het werk

Aandacht voor het verschijnen van het nieuwe boek van Esther Bergsma en voor het percentage HSP dat burn-out raakt volgens onderzoek van Bergsma. RTV Drenthe heeft een mooi dubbelinterview hierover gemaakt.

Het gesprek met Esther Bergsma lees je hier:

httpss://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/148385/Asser-onderzoeker-gevoelig-type-krijgt-veel-vaker-burnout

Het tweede interview is met een HSP die vertelt over haar ervaringen op het werk. Debby Engbers kampt al voor de vijfde keer met een burn-out. Ze ervaart haar Hoogsensitiviteit als een vloek én een zegen:

httpss://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/148442/Overspannen-Rodenaar-vindt-hoogsensitiviteit-een-vloek-en-een-zegen-tegelijk

Het volledige item is hier te bekijken:

httpss://www.rtvdrenthe.nl/media/62087/Een-op-de-vijf-mensen-is-hoogsensitief

3 gedachten over “RTV Drenthe: HSP op het werk”

  1. Het boek is een eye-opener. Veel handelingen van mijn vrouw zijn hiermee verklaarbaar. De consequentie van hoog-sensitieve brein kunnen lichamelijke klachten zijn die door een huisarts niet herkend worden.
    Maar wat nu?

    1. Hallo Paul, fijn te horen dat het voor jou en je vrouw zoveel in een ander licht zet. Ik kan me voorstellen dat het prettig is iemand te zoeken die veel van Hoogsensitiviteit weet zodat je nog meer inzicht krijgt in de ontstane klachten en begeleiding in hoe je die kunt verminderen. Ik hoop dat dit een keerpunt kan zijn voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *