Auteur

Drs. Esther Bergsma is expert hoogsensitiviteit. Ze heeft als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker met haar (internationale) onderzoeken hoogsensitiviteit een wetenschappelijk én menselijk gezicht gegeven.
Esther studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente met als specialisatie methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Zij werkte als (coördinerend) onderzoeker en leidinggevende binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en was tot aan haar burn-out manager bij een dienstverlenende organisatie. Na haar burn-out begon ze een eigen praktijk gespecialiseerd in hoogsensitiviteit.

Auteur en HSP Expert drs. Esther Bergsma

Haar eerste boek, Hoogsensitieve kinderen, is populair onder ouders en professionals. Elaine Aron prijst in het voorwoord de praktische toepasbaarheid van het boek en de nieuwe onderzoeksrichtingen.

Esther traint en coacht professionals in het beter begrijpen en begeleiden van hoogsensitieve mensen. Ze spreekt over de wetenschappelijke achtergronden van de eigenschap voor onder andere artsen en psychologen en zoekt de verdieping op met HSP-coaches. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreker op congressen en studiedagen.

Ze heeft het platform Hoogsensitief.NL opgericht zodat meer mensen de eigenschap hoogsensitiviteit kunnen verkennen, herkennen en erkennen. Op de website zijn honderden blogs van verschillende auteurs te vinden over uiteenlopende aspecten van hoogsensitiviteit. Daar publiceerde Bergsma ook resultaten uit haar onderzoeken. Met haar boek Het hoogsensitieve brein hoopt zij dat hoogsensitief talent sneller herkend en erkend wordt, zodat zowel HSP zelf als de maatschappij kunnen floreren.